Event CountDown
  • Event Date 2021/06/25  -  19:00 to 20:00
  • Event Venue LAPSUS

Ultimul Spectacol

ULTIMUL SPECTACOL / Constantin Marcel Fîntînă

Data / 25 06 – 11 07 2021 /

Deschidere 25 06 2021 / ora 19 00 Locaţia / LAPSUS (Timișoara, Splaiul Peneş Curcanul, nr 3-5, etaj 1, camera 23)

Proiect doctoral realizat de drd. Constantin Marcel Fîntînă în cadul Şcolii Doctorale de Arte – Facultatea de Arte şi Design – IOSUD UVT. Conducător ştiinţific Prof.univ. dr. Adriana Lucaciu

Expoziţia se plasează în perimetrul unui pseudo-spectacol în care formele corporale interpretate plastic sunt inspirate de obiecte comune ce deservesc, de regulă, un scop utilitar. Unele dintre bunurile de consum au ca materie primă viața însăși, astfel că o parte dintre viețuitoare – fie acestea animale sau ființe umane -, sunt sacrificate, devenind „obiecte de consum” ce sfidează firescul prin opulență, viciu și exces.

Un obiect acoperit cu blană, de pildă, cu valențe interpretative multiple, pendulează între senzualitate și abjecție, între oroare și fetiș, moralitate și falsă pudoare. Întâlnirea şi confruntarea mediată de utilizarea unor fragmente de materiale naturale asociate materialelor sintetice, crează ambiguități perceptive care din punct de vedere „antropocentric” generează o serie de întrebări.