Event CountDown
  • Event Date 2018/10/23  - 
  • Event Venue CURTE FAD, STR. OITUZ, NR. 4

SIMPOZIONUL NAȚIONAL DE SCULPTURĂ STONE RESIDENCE PRIZE 100

Organizarea Simpozionului Național de Sculptură STONE RESIDENCE PRIZE 100, adresat tinerilor artiști se bazează pe benefica experiență de colaborare între Facultatea de Arte și Design și Fundația Herczeg. Actuala ediție a simpozionului vine în continuarea simpozionului de sculptură Andezit și Stone Residence Prize, inițiat și derulat de fundație, care se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în centrul Timișoarei, în spațiile instituției noastre.

În anul centenarului propunem realizarea unui simpozion național de sculptură în andezit, adresat studenților preocupați de problematica sculpturii contemporane. În perioada 23 – 30 octombrie 2018, vor participa câte 2 tineri artiști invitați din 4 centre de creație importante din România, care, totodată, sunt și centre universitare recunoscute: București, Cluj, lași și Timișoara.

La încheierea simpozionului, se va organiza un eveniment prin care va fi premiată cea mai bună realizare, premiu acordat de un juriu format din 5 specialiști. Evenimentul va fi prezentat printr-o acțiune publică de promovare, la care vor lua parte alături de oficialități academice și culturale, studenți și artiști.

Lucrările monumentale realizate de participanți vor beneficia de editarea unui catalog și vor rămâne în colecția Universității de Vest din Timișoara, ca parte a proiectului de ambient sculptural ce va fi amenajat în vecinătatea Facultății de Arte și Design.