Event CountDown
  • Event Date 2020/06/06  - 
  • Event Venue GALERIA HELIOS TIMIȘOARA

#noseason READY TO WEAR 2020

„Despre bucuria mea de a desena… o cămașă a lui, care e și jacheta mea, un tricou al lui, care e și rochia mea…”
Cea mai nouă colecție semnată Sandra Chira, #noseason READY TO WEAR 2020, este despre relația dintre om și haina sa, fiind primul proiect mixt, womenswear/menswear al creatoarei. O colecție amplă, adaptabilă pentru orice anotimp, realizată preponderent din materiale naturale și reciclate, într-o paletă cromatică neutră, cu griuri colorate. Colecția poate fi văzută la Galeria de Artă Helios (Piața Victoriei, nr. 4), până în 27 iunie.
Proiectul #noseason READY TO WEAR 2020 este despre normalitatea vieții, fără artificii și mesaje filosofice. Este, după cum spune Sandra, „despre peisajele, ființele și locurile care pentru mine sunt bucurie. Despre cum se simte pe piele bumbacul fin sau pânza țesută în casă. Despre cutele și umbrele pe care o haină le face după ce o porți, după ce te îmbrățișează el sau după ce te trântești în iarbă.”
Sandra Chira este lector universitar doctor la Facultatea de Arte și Design, din cadrul Universității de Vest din Timișoara și membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara.
Brandul Sandra Chira speculează elemente de identitate locală, cu valoare atemporală, care răspund nevoii de individualizare socială. Creațiile Sandra Chira confirmă importanța autenticității imaginii, prin obiecte unicat, cu o atenție sporită acordată detaliilor.