Event CountDown
  • Event Date 2019/04/02  -  11:00
  • Event Venue GALERIA MANSARDA

JANINA NECTARA – PRIMUL BLOGGER DE MODĂ DIN ROMÂNIA

Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, programul de studii Modă Design Vestimentar, vă invită marți, 2 aprilie 2019, ora 11.00, în Galeria Mansarda, la o întâlnire cu Janina Nectara, jurnalist de modă, primul blogger de modă din România.

Evenimentul are loc în cadrul seriei de prezentări, conferințe, dezbateri și ateliere deschise Designer AZI, derulat în cadrul cursurilor masterale de design vestimentar-design textil, proiect coordonat de conf.univ.dr.Andreea Palade Flondor.

Vă așteptăm!

__________
Janina Nectara a studiat Design Vestimentar la Universitatea de Vest Timișoara, dar și fashion business în Paris, unde și-au împărtășit din experiență Karl Lagerfeld (Chanel), Yohji Yamamoto, Alexander McQueen, Stella McCartney, Kenzo și lista designerilor celebri poate continua.
După terminarea studiilor, a realizat un internship în New York, la casa de modă a creatorului preferat al Primelor Doamne ale Americii, Oscar De La Renta. Pe lângă celebritățile de la Hollywood, Michelle Obama, Hillary Clinton și Laura Bush sunt clientele fidele ale brandului exclusivist.
Janina Nectara este fondatoarea site-ului Fashion Avec Passion – un mix între revistă de modă online și fashion blog, realizat în 3 limbi (română, engleză și spaniolă).
Totodată este și prima si singura romancă ce a scris la cea mai influenta publicatie de moda din lume, revista Vogue.
CV-ul Janinei numără și un parteneriat cu Fashion TV, timp în care a cunoscut și realizat interviuri cu designeri precum John Galliano, Prada, Vivienne Westwood, Yohji Yamamoto, Zuhair Murad, Elie Saab, Roberto Cavalli sau supermodele precum Claudia Schiffer, Isabeli Fontana, Natalia Vodianova.
Alte colăborări cu nume celebre, includ proiecte speciale realizate cu cele mai prestigioase case de modă precum Dolce&Gabbana, Gucci, Roberto Cavalli, Armani.
Spre exemplu, Armani a realizat în colaborare cu Grazia Italia un clip de promovare a colecției Emporio Armani, în care a invitat patru bloggeri internaționali. Se numea Bloggers Love Armani, iar Janina a fost unul dintre cei patru protagoniști.
Dolce Gabbana a ales patru bloggeri internaționali într-o campanie de promovare online a rujului semnat de celebra Sophia Loren, Janina fiind unul dintre aceștia.
Între timp, Janina a devenit ambasadorul Gucci în Romania al proiectului umanitar Chime For Change, susținut pe plan global de Madonna, Beyonce, Bill Gates, Prințul Harry al Marii Britanii, Eva Longoria, Jennifer Lopez, Malala Yousafzai – câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace – Maryl Streep, Halle Berry, Ben Affleck, Julia Roberts și multe alte nume grele ale showbiz-ului.
Site-ul său, Fashion Avec Passion, a fost desemnat Harrods Blog Of The Week, de către celebrul department store, Harrods Londra – unul dintre cele am mari business-uri de modă din lume, pe care Mohamed Al-Fayed l-a vândut catre Qatar Holdings pentru 1.5 miliarde de lire sterline.
În premieră pentru România, Fashion Avec Passion a realizat primele livestreaming-uri ale celor mai importante showuri de modă, direct de pe podiumurile din Milano, Paris, Londra, New York.
Giorgio Armani, Burberry, Blumarine, Aquilano.Rimondi, Roberto Cavalli, Gucci, John Richmond și multe alte branduri au ales FAP pentru a-și transmite în direct defilările de modă.
Fiind o prezență constantă la toate evenimentele marilor case de modă – de la prezentările de modă Hermes, la cocktailurile organizate de Chanel sau lansările colecțiilor de haute joaillerie Dior -, Janina este și prima româncă non-model care a apărut în publicații internaționale precum Vogue, Vanity Fair, L’Officiel. Mai mult decât atât, New York Magazine a numit-o printre cele mai bine îmbrăcate personalități de la Săptămâna Modei de la Paris împreună cu supermodelul Victoria’s Secret, Karolina Kurkova, actrița Olivia Palermo și editorul șef Vogue Japonia, Anna Dello Russo.
Momentan, Janina Nectara conduce o campanie națională, care își propune să creeze un moment istoric în România: să lanseze prima bancnotă națională care să afișeze o femeie.
Demersul FEMEI PE BANCNOTE (www.FemeiPeBancnote.ro) se bucură de mare succes, fiind susținut de numeroase celebrități din România, printre care: INNA, Antonia, Teo Trandafir, Proconsul, Ilinca Vandici, Toni Grecu (Divertis), Alina Eremia și mulți alții.

Pe Janina o puteti găsi pe:
INSTAGRAM & FACEBOOK la
@JaninaNectara