Event CountDown
  • Event Date 2021/12/03  - 
  • Event Venue CENTRUL MULTIFUNCȚIONAL BASTION

IMAGINE. SUNET. ’89

Aflat la a doua ediție, proiectul cultural-educativ IMAGINE. SUNET. ’89 își propune să păstreze vie memoria Revoluției printr-o serie de evenimente educative prin artele vizuale, adresat de această dată tinerilor. Elevii și studenții din Lugoj și Timișoara care participă la aceste evenimente în perioada noiembrie – decembrie vor viziona fotografii documentare din proximitatea Revoluției, vor asista la un workshop de fotografie analogică și vor urmări filmul documentar „1989. Jurnalul unei revoluții” de Carmen Lidia Vidu, urmat de o sesiune online de Q&A cu regizoarea.

În perioada 3-19 decembrie la Centrul Multifuncțional Bastion al Consiliului Județean Timiș vă invităm să vizionați în premieră expoziția de fotografie „Primele zile de libertate” de Prof. Univ. Dr. Stelian Acea.

Coordonat de Lect. Univ. Dr. Mădălin Mărienuț de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, secția Foto-video, Imagine. Sunet. ’89 nu își dorește să politizeze istoria recentă și nici nu este un „revelator” de adevăruri precum soluția folosită în tehnica developării filmului fotografic.

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și se desfășoară în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design Timișoara/UVT, Fundația Oeconomica Timisiensis, Liceul de Arte Plastice din Timișoara.

#imaginesunet89

#facultateadeartesidesigntimisoara

#carmenlidiavidu

#stelianacea

#revolutia1989