Event CountDown
  • Event Date 2018/05/24  -  17:00 to 19:00
  • Event Venue GALERIA PRIMĂRIEI TIMIȘOARA

FASHION RESEARCH

Facultatea de Arte și Design din cadrul UVT, în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara vă prezintă expoziția Ulrike Ettinger / Colecția Lactobar
24-31 Mai 2018, Galeria Primăriei Municipiului Timișoara
Piața Victoriei nr.5, Timișoara / Program: Luni-Joi 9.00-16.30 / Vineri: 9.00-14.00

Vernisaj: joi 24. mai 17.00-19.00
Ulrike Ettinger (Berlin), Barbara Schrödl (Linz), Andreea Palade Flondor (Timișoara)

Sub numele unei colecții de modă, artista vizuală Ulrike Ettinger din Berlin va transforma Galeria Primăriei Municipiului Timișoara într-un spațiu destinat PE DE-O PARTE relecturării a ceea ce a însemnat valorificarea economică și culturală a costumului popular în socialism PE DE ALTĂ PARTE poziționării actuale vis-a-vis de folclor, tradițional sau ie/brand național.
Expoziția va conține obiecte și afișe care prezintă extrase din publicații din perioada socialistă și mărturii / amintiri pe această temă (create de artist sau din arhiva personală).
Colecția Lactobar are un caracter „work in progress”. Sunteți invitați să veniți să completați expoziția ATÂT cu amintiri legate de „moda folclorică”, „haina de factură artizanală” sau „personalizată, gen »mesager identitar«” [Doina Işfănoni], din perspectiva de purtător/ consumator, de producător sau pur și simplu de martor al perioadei în care conservarea, cercetarea și dezvoltarea artei populare reprezentau o „politică de stat”, CÂT ȘI cu relaționări la tematică din prezent (slogane văzute undeva, consemnări de interes/ dezinteres, critică).
Expoziția integrează inițial cămăși populare românești abstractizate, care vor fi înlocuite de noi creații realizate în cadrul workshop-ului „Fashion Research”, de studenții programului masteral de studiu Design Vestimentar, Facultatea de Artă și Design, Universitatea de Vest din Timișoara.

Coordonatorii workshop-ului:
Barbara Schrödl – Universitatea Catolică din Linz // Ulrike Ettinger – Berlin // Andreea Palade Flondor – Facultatea de Artă și Design, Universitatea de Vest din Timișoara
Studenți masteranzi participanți: Mirela Cioară, Andreea Cuciureanu, Adrian Mic, Claudia Negulici, Cristiana Negovan, Andreea Pleșa, Alexandru Pruteanu, Cecilia Rodean, Hanelore Schadt. Proiectul a fost posibil cu sprijinul programului Erasmus + de mobilitate a cadrelor didactice.
Sunteți invitați cu cordialitate.