Event CountDown
  • Event Date 2022/11/03  -  18:30
  • Event Venue GALERIA MANSARDA FAD TIMIȘOARA

Expoziție de fotografie – proiect Eco-Vital-Bana(R)t, ediția a 4-a

Proiectul Eco-Vital-Bana(R)t: Promotori ai culturii este organizat de Institutul de Formare a Generațiilor prin Educație, Cultură și Artă (IFGECA) în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara. În această toamnă propunem o tematică ce promovează cultura, literatura, creativitatea, educația. Obiectivul principal: integrarea valorilor culturale locale în contextul interculturalității manifestate în capitala culturală europeană – Timișoara 2023 în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani , elevi ai liceelor din Timișoara și Jimbolia.

În perioada 17 octombrie – 24 noiembrie elevii din cadrul școlilor partenere COLEGIUL NAȚIONAL BĂNĂȚEAN, COLEGIUL NAȚIONAL ”CONSTANTIN DIACONOVICI LOGA”, COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC „CARMEN SYLVA”, COLEGIUL NAȚIONAL ”NIKOLAUS LENAU”  și din județul Timiș LICEUL TEHNOLOGIC JIMBOLIA vor participa la ateliere de scriere creativă susținute de scriitori bănățeni și la sesiuni de mediere culturală, apoi la un concurs de poezie- ARSPOETICA. Poeziile câștigătoare vor fi ilustrate într-o revistă online, iar elevii vor fi recompensați cu premii în bani și cărți.

Expoziția de fotografie Bana(R)t: Promotori ai culturii, realizată de dr. Claudia Bucsai,prezintă scriitorii din Regiunea Banat ca oameni de cultură printr-o serie de portrete alb-negru. Astfel Bana(R)t devine cartea de vizită a capitalei culturale europene – TIMIȘOARA 2023, prin multiculturalitate și mediere culturală.

 În Timișoara, expoziția se poate vizita în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2022 la Galeria Mansardă a Facultății de Arte și Design din Timișoara, str. Oituz nr.4, iar în Jimbolia la Muzeul Presei “Sever Bocu”, începând cu data de 7 noiembrie 2022. Vernisajul expoziției din Timișoara se va desfășura joi, 3 noiembrie de la ora 18:30.  Proiectul este în desfășurare, iar următoarele două ediţii vor prezenta artiștii plastici şi muzicienii din Banat.

Vernisajul expoziției din Timișoara: 3 noiembrie 2022 de la ora 18:30.Vernisajul expoziției din Jimbolia:  7 noiembrie 2022 ora 13.

Acţiune finanţată de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2022.