Event CountDown
  • Event Date 2019/12/05  -  18:00
  • Event Venue CORNER SPACE, BASTION THERESIA

EXPOZIȚIA (R)EVOLUTION RECALL

Expoziția de arte vizuale (R)EVOLUTION RECALL revizitează temporal aspecte ale Revoluției din 1989, monitorizând în același timp o evoluție ulterioară privită prin prisma necesității unor noi revoluții.  Reflectând la ideea de revoluție, fie revoluția de acum 30 de ani, fie evoluția și urmările evenimentelor, fie revoluții actuale, micro revoluții în mișcare concomitentă de tip climatic și de mediu; fie însemne și efecte adverse,  în esență o rechemare a revoluției sub toate aspectele ei. Acestea se emfatizează printr-o transfigurare simbolică a corpului uman, trasând un filon comun prin diferitele procese și forme ale actului artistic. Sobrietatea conținuturilor afirmate de tinerii artiști post-revoluționari, prezintă perspective nuanțate asupra momentului dezintegrării unui regim, a pașilor ulteriori spre democratizare, reflexii asupra ideii de sacrificiu, a deposedării și abandonului corpului cusut cu sârmă, a expresiilor încordate ale revoluționarilor eroi, a gesturilor secvențiale, a fragmentelor stigmatizate, a vocilor auzite și a umbrelor mereu prezente, a corpului poluat și poluant, dar și a unui jurnal imaginar eliptic.

În urma programului de rezidențe propus de Memoriile Cetății în intervalul 20 – 30 Noiembrie, 10 studenți de la Facultatea de Arte și Design – UVT , au generat un spațiu de artă activ în locația Corner Space din Bastionul Theresia.

Artiști: Eunice – Estera Adămuț, Florin Breje, Sânziana Gheorghe, Mălina Anamaria Gödör, Toma Libotyan, Teo Papadopol, Gavril Pop, Mădălina Trofin, Bianca Tulea, Mihaela Vișovan

Curator: Cristina Daju