Event CountDown
  • Event Date 2017/11/16  -  18:00
  • Event Venue GALERIA HELIOS TIMISOARA

EXPOZITIA DIALOG PE SIMEZE

Vă invităm să onorați cu prezența dumneavoastră vernisajul expoziției Dialog pe simeze, ce va avea loc joi, 16 noiembrie 2017, de la ora 18:00 la Galeria de Artă Helios din Timișoara
Expun Sandra Celia Suciu – creație vestimentară și Nicolae Suciu – pictură.
Pictura și creația vestimentară vor dialoga pe simeze timp de două săptămâni. Nicolae și Sandra Suciu vă propun o incursiune în cele două genuri artistice, într-o expoziție interdisciplinară.
Într-o societate în care imaginea se bazează rar pe autenticitate, Sandra Suciu propune o colecție vestimentară ce ilustrează percepția artistei față de moda erei consumeriste, una care generează pierderi identitare, uniformizează, șterge personalități. O societate a „uniformelor sub acoperire”, în care alegem ambalaje similare, încărcate de simboluri sociale impersonale, controlate mai ales de presiuni și criterii instabile.
Nicolae Suciu prezintă o selecție de 23 de lucrări de pictură în pastel și ulei. Selecția cuprinde două tematici  – motivul ferestrei receptată ca mijloc de cunoaștere și comunicare a trăirilor și emoțiilor artististice și  geometriile naturii ce se relevă în structuri tipologice și modele estetice ale picturii de peisaj.
Nicolae Suciu este pictor și profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare. A avut peste 130 de expoziții personale și de grup în România și alte aproape 100 în străinătate (Ungaria, Franța, Polonia, Ucraina, Republica Moldova, Azerbaijan, Bosnia și Herțegovina, Canada, Finlanda, Taiwan, Turcia, U.S.A. Slovacia, Vietnam, Wales, Cehia, Croația Spania, etc.). Este membru în: Uniunea Artiştilor Plastici din România, Asociația U. A. P. Baia Mare, Asociaţia  Internaţională  a  Artiştilor Profesionişti – AIAP, Asociaţia Internaţională a Pictorilor Pastelişti din Polonia, Asociaţia Internaţională a Pictorilor Pastelişti din Spania, Comitetul de Onoare al celei de a IV a Bienale Internaţionale de Pastel din Polonia, Nowy- Sacz, 2008, Membru-fondator al Fundaţiei Culturale Nichita Stănescu.
Sandra Chira este designer vestimentar și asistent universitar la Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timișoara. Bursieră la Paris si doctor in arte vizuale, Sandra Chira a debutat în domeniul modei în anul 2011. Proiectele sale au fost prezentate în multiple festivaluri și concursuri naționale și internaționale, printre care Arts of Fashion (San Francisco), Top Styl Designer (Brno, Cehia), Miss All Nation (China), Gala Avanpremiere, Feeric Fashion Days, Fashion Tv Summer Festival, Frames of Style, V for Vintage. Începând cu anul 2014, Sandra Chira este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara.
Prezintă criticul și istoricul de artă prof. univ. dr. Ioan Iovan