Event CountDown
  • Event Date 2018/01/09  -  14:00
  • Event Venue GALERIA MANSARDA FAD

DESIGNER AZI – OLAH GYARFAS

Universitatea de Vest din Timișoara /Facultatea de Arte și Design/Programul de studii Modă-Design Vestimentar vă invită marți, 9 ianuarie, ora 14.00, în spațiul Galeriei Mansarda, la o întâlnire cu designerul Oláh Gyárfás, în cadrul ciclului de prezentări/conferințe/dezbateri/ ateliere deschise DESIGNER AZI.

Oláh Gyárfás este creator de modă, absolvent al Facultății de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timișoara, specializarea Arte Textile/Design Vestimentar, promoția 2001.

Este co-fondator și designer al mărcii Rozalb de Mura, câștigând în 2006 premiul Erste Bank Fashion Award, Viena/Austria la Festival for Fashion & Photography.  Participă sub Rozalb de Mura la numeroase festivaluri și expoziții precumThe Drums of War Will Thunder Once Again care a fost prezentată la Seoul Fashion Week, Seoul/Korea (2008) și ARRRGH! Monsters and Storytelling in Fashion la Benaki Museum, Athens/Greece (mai-august 2011).

În prezent este director creativ al mărcii Patzaikin, primul brand românesc de fashion, design și ecotehnologie. Povestea de succes a brandului PATZAIKIN a început în 2011, din dorinţa de a reevalua şi extinde rolul tradiţiilor meşteşugăreşti în practicile designului local şi de a încuraja oamenii să se reinventeze printr-un dialog neconvenţional cu natura. De la lansarea sa oficială, PATZAIKIN şi-a bazat viziunea pe un model de implicare socială, considerând îmbrăcămintea şi accesoriile produse drept „conectori“ la lumea exterioară. Ceea ce conferă unicitatea designului PATZAIKIN este inspiraţia sa locală, extrasă din tradiţiile culturale şi meşteşugăreşti ale comunităţilor de pescari din Delta Dunării, brandul devenind un omagiu adus de multiplul campion olimpic şi mondial Ivan Patzaichin locului său de origine.