Event CountDown
  • Event Date 2020/06/03  -  11:00
  • Event Venue ONLINE

DESIGNER AZI – MITICHI PREDA

În cadrul seriei de dezbateri/conferințe/ateliere deschise Designer AZI, vă invităm să participați miercuri 3 iunie 2020 ora 11.00 la o întâlnire-webinar despre sistemul modei în contextul actual cu Mitichi Preda, producător de film și director Feeric Fashion Week, Sibiu.
Puteți participa folosind identitatea e-uvt, accesând link-ul: meet.google.com/xwd-tujx-xjm
Mitichi, născut Dumitru Preda, este director și producător român cunoscut pentru proiectul de modă Feeric Fashion Week inițiat în 2008. De atunci, este președintele a ceea ce Vogue Italia a numit „cea mai importantă săptămână a modei din Balcani”, obținând aprecieri la nivel mondial din partea presei de modă pentru munca și creativitatea sa. De peste 15 ani, Mitichi coordonează constant evenimente de modă, nu doar în cadrul Feeric Fashion Week, ci și în Buenos Aires sau Milano. Mitchi este, totodată, proprietarul Modic Magazine, M calendar și Mitichi Production.
Licențiat în psihologie la Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca și studii ulterioare marketing, a început încet să se apropie de fotografie, apoi de cinematografie. A lucrat 3 ani ca producător TV pentru Antena1 și 7 ani în publicitate, regizând câteva reclame și videoclipuri muzicale, iar din 2019 s-a decis să lucreze pentru industria cinematografică. Primul său lungmetraj este TheFightback, un documentar despre modul în care oamenii din industria modei din Europa Centrală și de Vest se preocupă de contextul economic și social în încercarea de a deveni mai sustenabili. Este regizorul, scenaristul și producătorul acestui film planificat să fie prezentat începând cu luna februarie 2021. Alte două filme care tratează tema sustenabilității se află în pre-producție.
Designer Azi este un proiect ce se derulează în Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în cadrul programului masteral DESIGN VESTIMENTAR – DESIGN TEXTIL, facilitând dezbaterile de idei și prezentarea experienței profesioniștilor din domeniul designului vestimentar și textil.
Proiectul este coordonat de conf. univ. dr. Andreea Palade Flondor