Event CountDown
  • Event Date 2022/05/18  -  17:30
  • Event Venue GALERIA MANSARDA FAD

Concurs și expoziție de pictură being now

Calendarul expoziției  de pictură Being Now, Filoarte editia a XIII-a: 16 – 20.05.2022

Dată vernisaj: 18.05.2022, orele  17:30

Locație:  Galeria Mansarda din cadrul Facultății de Arte și Design Timișoara, Str. Oituz Nr. 4.

Expoziția-concurs Filoarte ajunsă la ediția a XIII-aorganizată de Asociația Clubul LIONS IRIS Timișoara, prin Președinte D-na Oana Grosu și Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, Decan Prof. Univ. Dr. Camil Mihăescu se va desfășura în acest an în Galeria Mansarda.

În această ediție, concursul se adresează specializării Arte plastice – Pictură, ciclul Licență și Master și invită studenții să participe cu lucrări realizate în tehnici specifice picturii. Lucrările selectate vor face obiectul unei expoziții în Galeria Mansarda a FAD. Asociația Clubul LIONS IRIS Timișoara va oferi un premiu în valoare de 1000 de lei autorului celei mai surprinzătoare lucrări.

Tema concursului Being Now propune abordarea unui demers artistic inițiat de întrebarea: Ce înseamnă a fi acum? În urma experienței directe, ce presupune a trăi acum, a interrelaționa și a percepe lucrurile într-un context al dinamicii schimbărilor, mobilizând orientarea către sine, dar în aceeași măsură și către o identitate digitală. Considerând fiecare gest artistic în raport cu potențialul său de emancipare, arta se valorifică printr-o reflecție personală angajată într-o reflecție asupra lumii, un dialog într-o rețea de semnificații contextuale. A fi acum constituie fundalul pentru problematicile identității, manifestate printr-o poziționare față de existența autentică. Iar actul autentic este determinat de libertatea individuală.

Coordonator proiect: Lector Univ. Dr. Cristina Daju