Event CountDown
  • Event Date 2017/03/14  -  16:00
  • Event Venue MUZEUL UNIRII ALBA IULIA

BIAMT ED. A II-A

Facultatea de Arte și Design – Universitatea de Vest Timișoara, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și cuu sprijinul Fundației Inter-Art Aiud prezintă Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara, ediția a doua.
Participarea artiștilor din România, Canada, Turcia, Polonia, Ungaria, Grecia, Franța, Elveția, Olanda, Portugalia, Ucraina, Serbia, Croația, Macedonia, India, Chile, Argentina, Australia, Japonia, Coreea, au adus prestigiu acestui eveniment care prin amploarea primită a devenit un punct de referință în prezentarea acestui gen de artă.
Lucrările prezentate în sălile expoziționale subliniază cât de important este să prezinți scopul comun al artiștilor ca fiind acela al creației, muza comună ca fiind aceea a artelor și să privim pe aceeași simeză viziunea artiștilor de pe patru continente.
Ținând cont de mobilitatea artei miniaturale și de provocarea de a aduce un întreg univers într-o dimensiune mică, Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara – ediția a doua cuprinde lucrările a peste 500 de artiști pictori, graficieni, ceramiști, textiliști, sculptori, fotografi și designeri.
Prestigiul acestei ediții a fost accentuat de un juriu format din artiști consacrați din România, Canada și Germania și de înfrățirea cu BIAM Canada.