Event CountDown
  • Event Date 2022/12/05  - 
  • Event Venue GALERIA ONLINE - ARTEfact | Facultatea de Arte și Design - UVT

BIAMT 2022

Facultatea de Arte și Design

Universitatea de Vest Timișoara

vă invită să vizitați online

Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2022

ediția a V-a

Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara celebrează miniatura și mobilitatea artei. Ajunsă la a cincea ediție se observă, dacă privim retrospectiv, că fiecare ediție aduce în prim plan artiști consecvenți care evoluează încă de la prima ediție în cadrul Bienalei Internaționale de Arte Miniaturale dar și tineri artiști sau artiști care au aflat mai tărziu de existența acesteia.

Astfel avem în componența universalității lucrări din Romania, Anglia, Italia, Franța, Austria, Olanda, Belgia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Ukraina, Slovenia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Grecia, Muntenegru, Turcia, Portugalia, Mexic, Argentina, Brazilia, Africa de Sud, Malaezia, Iran, India, Australia, SUA, Korea de Sud, Letonia, Germania, Japonia, Israel, Irlanda, Finlanda, Suedia.

Treizeci și două de țări unite sub același însemn Azi am salvat lumea. Desigur tema acestei ediții aduce pe simezele online noi probleme dar și noi rezolvări. Ținând cont că este o temă actuală dar și recurentă  artiștii au surprins în imagine preocuparea de a salva dar și conceptul salvării. Poveștile acestora sunt încastrate în dimensiuni de 10/10 cm sau tridimensional în dimensiunile de 10/10/10 cm. Un spațiu mic dar se pare că destul de consistent, pentru că aici citim imagine, concept, gest și semnificații date.

Prestigiul acestei ediții este accentuat de juriul format din artiști consacrați din România, Polonia, Belgia și Turcia.

Conexiunile realizate de această manifestare vor fi vizibile începând cu deschiderea oficială din data de 05 decembrie 2022, ora 14.00, în cadrul Galeriei Online a Facultății de Arte și Design, ARTEfact | Facultatea de Arte și Design – UVT

Introducerea în tema acestui eveniment va fi făcută de:

Maria Orosan Telea – critic de artă

Vică Adorian – inițiator al BIAMT

Valentina Ștefănescu – proiect manager